Grup de dezvoltare psihosociala prin Neurologic Music Therapy

Grup tinta: Copii cu tulburari pervazive de dezvoltare, verbali, integrati in invatamantul de masa.

Scopul:

Scopul acestui grup de dezvoltare psihosociala consta in dezvoltarea abilitatilor de socializare, intelegere a mesajului, organizare, adaptare, evaluare , creare, luare de decizii, exprimarea propriilor opinii, argumentare, empatizare la copiii cu TSA.

Cum se va desfasura:

Intalnirile vor avea loc o data pe saptamana incepand cu data de 7 martie, miercurea de la ora 18:30 si vor cuprinde grupe de maxim 6 copii.

In indeplinirea scopului vor fi folosite 2 tehnici in metoda Neurologic Music Therapy si anume: MEFT (Musical executive function training) si MPTC ( Music psychosocial training and couseling).
Neurologic Music Therapy este un sistem de cercetare bazat pe 20 de tehnici clinice pentru trainig-ul senzoriomotor, trainig-ul pentru comunicare si limbaj si training-ul cognitiv.
NMT poate fi folosit atat in randul pacientilor cu autism, cat si un randul pacientilor cu tulburari neurologice, Alzheimer, tulburari care afecteaza cognitia, miscarea, comunicarea etc..
Acest sistem a fost dezvoltat de Michael Thaut, profesor in muzica si neurostiinte si director stiintific al centrului ,, Biomedical Research in Music”, Colorado State University.
Tehnica MEFT (Musical executive function training) include exercitii de improvizatie si compozitie in grup sau individual in vederea practicarii abilitatilor functionale ca organizarea, rezolvarea de probleme, luarea de decizii, intelegerea mesajului, crearea de rationamente. Tehnica MPTC ( Music psychosocial training and couseling) foloseste reprezentarea muzicala pentru a rezolva problemele legate de controlul emotiilor, exprimarea afectiva, coerenta cognitiva, orientare in realitate si interactiunea sociala adecvata.

Toate exercitiile vor fi executate cu ajutorul muzicii si al intrumentelor muzicale ( thunder, Kalimba, djembe, tobe, pian, wood frog etc).

Organizator:

Grupul este organizat de Asociatia Piano Therapy si Cabinet Individual de Psihologie Tatiana Danciulescu, iar facilitatorul este Tatiana Danciulescu – singurul terapeut din Romania format in Neurologic Music Therapy.

Desfasurarea grupurilor:

Intalnirea 1 – Cunoasterea membrilor si a regulilor grupului
Intalnirea 2 – recunoasterea si exprimarea emotiilor
Intalnirea 3 – Managementul furiei si empatizare
Intalnirea 4 – Interactiune si comunicare
Intalnirea 5 – Relatiile, abilitati de a urma si de a fi urmat intr-un grup
Intalnirea 6 – Constientizarea propriei persoane, stima de sine, concept de eu
Intalnirea 7 – Comportamente si interactiuni sociale adecvate
Intalnirea 8 – Orientare in realitate si gasirea de solutii.
Intalnirea 9 – Recunoasterea surselor de motivatie exterioare si mecanisme de reactie
Intalnirea 10- Recunoasterea si anticiparea unor comportamente nedorite si prevenirea lor
Intalnirea 11 – Cresterea increderii in sine si acultarea si incurajarea celor din jur
Intalnirea 12 – Concluzii si rezolutii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.