Curs Piano Therapy

Prezentare si cerinte curs

Cursul de față a fost realizat ca un suport de bază pentru cei care își doresc să aplice metoda Piano Therapy în practica lor.

Acesta implică o parte teoretică, dar și exemple practice.

Cursul cuprinde un capitol despre autism, care include simptomatologia, metode, particularități, tipuri de evaluări, dar și tehnici de management comportamental.

După ce aceste informații devin clare urmează capitolul dedicat metodei Piano Therapy. Acest capitol descrie pas cu pas, structura de aplicare, beneficiile metodei, pregătirea spațiului de lucru, exemple de exerciții pentru dezvoltarea abilităților precum: motricitatea, limbajul, atenția etc.

Capitolul trei este dedicat eticii și conduitei profesionale. Scopul acestui capitol este de a ne ajuta, să respectăm bunele practici din domeniu și să menținem cele mai înalte standarde etice în desfășurarea activităților noastre.

Capitolul patru oferă o structură clară pentru elaborarea unui studiu de caz, dar și o viziune practică asupra aplicării metodei Piano Therapy.

Acest curs oferă un conținut de bază în aplicarea metodei Piano Therapy, sugestii de materiale și resurse ce pot fi integrate în practica zilnică. Continutul însă nu este unul cu caracter exhaustiv, de aceea este important ca fiecare cursant să fie dornic să se dezvolte și să participe activ în comunitatea Piano Therapy.

Cursul se finalizează cu obtinerea unui certificat in Metoda Piano Therapy.

Formular achizitionare curs

Cursul se poate comanda completand formularul de mai jos. Dupa introducerea datelor, veti fi directionati catre plata prin MobilPay. Dupa ce plata va fi inregistrata in sistemul nostru, veti primi pe adresa de mail o parola cu care veti putea accesa cursul direct de pe site-ul nostru.


  Preț: 1500 Ron.

  Cui se adresează ?

  Accesul la curs este deschis tuturor celor interesați, însă certificatul Piano Therapy, poate fi eliberat doar profesioniștilor din domeniul muzical, al științelor educației și psihologie.

  Cei care nu activează în domeniul muzical, trebuie să aibă noțiuni muzicale de bază pentru a fi acceptați.

  Cum este organizat?

  Cursul este unul în format scris, pentru a putea oferi cursanților flexibilitatea de a-l accesa în funcție de propriul program.

  Structura cursului include:

  Capitolul 1 – autism

   1. Introducere în autism

   2. Tehnici și metode de abordare a autismului

   3. Tehnici de management comportamental

   4. Sensibilitatea auditivă și auzul absolut

   5. Importanța evaluării și prezentarea unor instrumente de evaluare psihologică

   6. Legătura dintre muzică și autism

  Capitolul 2– Piano Therapy

   1. Introducere în Piano Therapy

   2. Dezvoltarea motricității și atenției

   3. Dezvoltarea limbajului și comunicării prin piano therapy

   4. Dezvoltarea emoțională și a reciprocității sociale prin Piano Therapy

  Capitolul 3 - Etică și conduită profesională

  Capitolul 4 - Prezentare studii de caz

  Capitolul 5- Anexe

  Examinare finală

  După parcurgerea cursului, persoanele interesate de obținerea certificatului Piano Therapy trebuie să trimită pe adresa de mail: [email protected] un studiu de caz, în care să arate cum aplică principiile metodei Piano Therapy.

  Scorarea se face cu Admis și Respins.

  Obținerea certificatului acordă deținătorului permisiunea de a utiliza principiile metodei Piano Therapy în practica sa profesională.

  Acest curs nu dă dreptul la titlul de formator în Piano Therapy și nici la predarea metodei Piano Therapy sau la susținerea de cursuri care poartă titlul „Piano Therapy”. Utilizarea numelui este protejată prin lege ca marcă.

  Supervizare:

  Pentru cei care își doresc să aibe parte de supervizare după obținerea certificatului Piano Therapy, există posibilitatea de a opta pentru un pachet de 10 ore de supervizare.

  Costul acestui pachet este de 2500 de Ron pentru Bucuresti. Pentru alte localități se adaugă costuri pentru deplasare și cazare.

  Cum se face inscrierea?

  Înscrierea se face printr-un email la adresa [email protected], cu subiectul ,,Dosar de înscriere și numele solicitantului”.

  Taxa pentru solicitarea certificatului Piano Therapy este de 150 RON și se plătește înainte de depunerea dosarului de înscriere in contul Asociatiei Piano Therapy – RO56BACX0000001408168000.

  Documente necesare : o scrisoare de intenție, copie după diploma de studii (nivel licență sau master), copie după C.I (pentru eliberarea certificatului), dovada achitării taxei de înscriere, un studiu de caz în vederea examinării.

  Toate documentele vor fi transmise prin mail.

  Care sunt beneficiile?

  • Toți deținătorii certificatului Piano Therapy vor fi trecuți într-un registru vizibil pe site-ul Asociatiei Piano Therapy.

  • Perfecționare profesională prin accesarea unei metode specializate în lucrul cu copiii cu autism.

  • Diversificarea metodelor de predare-învățare,

  • Dezvoltare personală și reorientare în carieră

  • Schimb de experiență prin posibilitatea de a face parte din comunitate profesioniștilor care aplică principiile metodei Piano Therapy în practica lor;

  • Acces la un grup privat pe Facebook, unde se fac schimburi de idei, întrebări, resurse etc..

  • Posiblitatea de a deveni parte activă dintr-o comunitate vie, implicată, care este în plină ascensiune.

  • Suștinerea în a găsi potențiali clienți

  • Susținere în a căpăta vizibilitate și a fi promovat ca pianoterapeut.