Povești din terapie #4
25.10.2019
Povești din terapie #6
25.10.2019
Show all

Povești din terapie #5

Astazi este despre G, un baietel de 11 ani, extrem de special. L-am cunoscut in urma cu 3 ani, avea obiceiul de a fugi de pe scaun si de a-si lua niste cartonase pt a se uita la ele.
Era o adevarata provocare sa il desparti de ele. Diagnosticul pe care il primise era autism si intarziere in dezvoltarea mentala. La prima intalnire am observat ca are si probleme de motricitate si ca are bradilalie( incetinire anormala a ritmului vorbirii), de unde rezultau si probleme de ritm si fluenta. Erau probleme serioase, care ne anuntau ca nu va deveni vreun Chopin, insa muzica il putea ajuta sa se dezvolte.

Asadar am pornit cu pasi mici si siguri. Am elaborat un plan de interventie bazat pe nevoile sale, care includea multe exercitii de motricitate, dezvoltarea limbajului prin povesti muzicale, cantece cu versuri pentru accelerarea ritmului vorbirii pentru accelerarea ritmului vorbirii si multe alte activitati. Pustiul meu a inceput sa prinda drag de muzica si de pian si asta s-a observat si in dezvoltarea sa ulterioara. Acum are un repertoriu vast, a reusit sa invete notele pe claviatura, iar evolutia cea mai mare a avut-o pe atentie ( acum ramane concentrat o ora intreaga) ritm si pe motricitate, reuseste sa cante cu toate degetele si sa-si si coordoneze mainile.
Un aport mare in succesul lui l-au avut si parintii, care au inteles cat este de important sa ai rabdare si sa fii consecvent, pentru ca doar asa apar rezultatele. In prezent suntem ocupati cu dezvoltarea unor hit-uri de la radio, intrucat pustiul a crescut si nu-i mai plac cantecelele pt copii. In continuare mai sunt lucruri de corectat, insa cand ma uit in urma, imi rade un pic sufletul de bucurie. Sunt tare mandra de el!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *